Interim

Hoewel een interim manager of interim-directeur niet altijd alle details van een organisatie kent, heeft het aanstellen van een dergelijk persoon in een organisatie vaak een positief effect. Juist doordat hij niet zo nauw met de organisatie betrokken is, kan hij makkelijker moeilijke beslissingen nemen. Zijn uitgebreide ervaring helpt hem in een specifiek vakgebied en maakt hem de aangewezen persoon in verschillende (probleem-)situaties in een organisatie of bedrijf. Heeft u een interim-manager of -directeur nodig en bent u op zoek naar iemand die verstand van zaken in de food industrie heeft? Dan bent u bij Petervandesteeg.nl aan het juiste adres.

Knopen doorhakken met een interim

Een interim is over het algemeen genomen een functionaris van buiten de eigen organisatie. Het voordeel hiervan is dat de interim niet emotioneel betrokken is bij het probleem en de organisatie, en dus sneller en gemakkelijker knopen kan doorhakken. Soms gaat het om kortetermijnbelangen, maar de interim zal zoveel mogelijk naar oplossingen voor de lange termijn werken.

Tijdelijk zonder manager

Een interim-manager of -directeur kan om verschillende redenen ingezet worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er na vertrek van een vaste manager nog geen geschikte opvolger is gevonden, of dat de huidige manager met zwangerschaps- of ziekteverlof is, of dat er problemen met de huidige manager zijn. Op zo’n moment kan een interim ter vervanging ingezet worden. Ook bij een reorganisatie of herstel van een bedrijf kan een interim ingezet worden, bijvoorbeeld als het gaat om een grote verandering die plaats gaat vinden, of om herstel van een wanbeleid door de vorige manager. Op zulke momenten kan een interim uitkomst bieden. Als tijdelijke manager moet hij in relatief korte tijd problemen op kunnen lossen, zodat de bedrijfsvoering zo snel mogelijk op de juiste wijze hervat kan worden.

Interim specialist Peter van de Steeg

Wordt het hoog tijd dat er een probleem binnen een organisatie in de food industrie wordt opgelost of is de huidige manager plotseling uitgevallen? Peter van de Steeg kan u wellicht verder helpen. Kijk voor meer informatie op de website van Peter van de Steeg en laat u informeren over de mogelijkheden.

interim

interim

Peter van de Steeg