Interim directeur

Soms zit een organisatie tijdelijk zonder directeur, of soms heeft een organisatie een extra kracht nodig vanwege grote drukte of een speciaal project. In zulke situaties wordt vaak een interim directeur aangenomen: een tijdelijke vervanger of hulp van de vorige of huidige directeur. Deze neemt tijdelijk de rol van leidinggevende over en is vaak een extern persoon, ofwel van een organisatie, ofwel een zelfstandig ondernemer. Zoekt u een interim directeur binnen de food industrie om u en uw organisatie uit de brand te helpen? Dan bent u bij Petervandesteeg.nl aan het juiste adres!

Onafhankelijke interim directeur

Een interim directeur is niet emotioneel bij een organisatie betrokken en kent daarom niet alle details en de voorgeschiedenis van een organisatie. Hierdoor is hij beter in staat om moeilijke beslissingen te nemen dan iemand die de organisatie en de mensen binnen de organisatie goed kent. Een interim directeur kan moeilijke knopen doorhakken, die de vorige of huidige manager niet heeft aangedurfd. Een interim directeur kan dus ingezet worden bij herstel of reorganisatie van een bedrijf, omdat er grote veranderingen plaats moeten vinden of om wanbeleid van de vorige directeur te herstellen.

Tijdelijk zonder directeur

Soms valt een interim directeur ook in, omdat er na vertrek van een vaste directeur nog geen geschikte opvolger is gevonden, of omdat hij of zij ziek of zwanger is. Soms wordt een directeur op non-actief gesteld vanwege onenigheid. Zodra de directeur om wat voor reden dan ook niet in staat is om te werken, kan een interim directeur invallen. Als tijdelijke manager moet hij in relatief korte tijd problemen kunnen opvangen en oplossen, zodat de bedrijfsvoering zo snel mogelijk op de juiste manier hervat kan worden. Het kan ook zijn dat men in perioden van grote drukte of bij een nieuw project, buiten de gebruikelijke werkzaamheden om, een interim directeur aanstelt.

Interim directeur nodig? Peter van de Steeg!

Een interim directeur wordt op korte termijn aangesteld en werkt voor beperkte tijd mee, maar in zijn oplossingen werkt hij over het algemeen zoveel mogelijk naar lange termijn oplossingen toe. Heeft u binnen de food industrie een interim directeur nodig om problemen weg te werken? Vraag dan informatie Petervandesteeg.nl.

 

interim directeur

interim directeur

 

Peter van de Steeg